Tyypillinen tuntiasu on pusero, treenihousut ja huivi kietaistuna lantiolle.
Kuva © Inka Vilén 2005

Itämaisen tanssin tuntiasut

Itämaisen tanssin tunnille on hyvä pukeutua vartaloa myötäilevään, joustavaan asuun. Vaikka vatsan- ja lantionseutu ei omasta mielestä olisikaan ilo silmille, ei silti kannata kätkeytyä väljiin mekkoihin tai t-paitoihin. Keskivartalon asento on tanssitekniikassa erittäin tärkeää, ja monien keskivartalon liikkeiden oppimista helpottaa, kun näkee liikkeensä. Myös opettajan on helpompi ohjata, kun hän näkee tanssijan asennon.

Keskivartalon lisäksi polvien asento on tärkeä. Tämän vuoksi itämaista tunnelmaa tuovat pussihousut ja peittävät hameet eivät ole parhaita asuja alkeistunnille.

Sopivia tuntiasuja ovat esimerkiksi joustavat, myötäilevät t-paidat ja bodyt sekä alavartalon verhoksi trikoot tai muut niukkalinjaiset housut.

Tanssi sujuu paljasjaloin tai esimerkiksi voimistelutossuissa. Sukat voivat olla päkiän alla liian liukkaat.

Itämaisessa tanssissa lantion ympärille kääräistään usein huivi. Lantiohuivit asetetaan lantion leveimmälle kohdalle, siis lonkkaluun kärjistä alaspäin.

Huiviksi käy mikä tahansa riittävän pitkä kangaskappale, mutta painavat helmihuivit auttavat tuntemaan lantion liikkeet ja kolikkohuivit helisevät liikkeiden myötä.

 

päivitetty 3.7.2010            © Seitsemän Hunnun Tanssi ry. & Inka Vilén 2005–2018